Menu
Kosár

Gere villányi szőlőmag őrlemény 150g

Gere villányi szőlőmag őrlemény 150g
Gere villányi szőlőmag őrlemény 150g
  • Vonalkód: '5998842237539'
  • Egységár: 3140 Ft/
3,140Ft
Nettó ár: 2,472Ft
Ár hűségpontokban: 3140

Gere villányi szőlőmag őrlemény 150g

A GERE KÉKSZŐLŐ MAG MIKRO-ŐRLEMÉNY egy igazán különleges termék. Kedvező élettani hatásai mellett az első olyan hazai szőlőmag termék, mely 100%-ban organikus szőlőskertek terméséből készült. Az őrlemény saját szabadalmú,  speciális mikro őrlési technikának köszönhetően az értékes bioaktív anyagok felszívódása a szervezetben rendkívül hatékonnyá vált.

Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Ő mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst.

GERE Attila Pincészete 2010 óta foglalkozik a bortermelés melléktermékét képező szőlőmag és -héj feldolgozásával. Ez a folyamat ma már teljes egészében a pincészet saját üzemében, saját, bio művelésű szőlőterületek alapanyagának felhasználásával zajlik.

A szőlőmagból egyrészt szőlőmag olaj, másrészt pedig szőlőmag őrlemény készül. Az összegyűjtött magból először kipréseljük az olajat, majd ezután megőröljük. Mivel a szőlőmag egészben vagy csak szimplán szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, ezért mindenképpen szükséges a porítása. Így a benne rejlő hatóanyagok a felszínre kerülnek, és a szervezetbe jutva sokkal egyszerűbben és nagyobb felületen tudnak érintkezni a bélrendszerünkkel, felszívódásuk is könnyedén végbemegy.

A szőlőmag pozitív élettani hatásairól azonban számos más publikáció is megjelent már. 2009-ben látott például napvilágot egy tudományos cikk (a Clinical Cancer Research magazinban) a szőlőmagban talált hatóanyagok – polifenolok – tevékenységéről, miszerint a laboratóriumi körülmények között tenyésztett leukémiás sejtek 76%-át kerek egy nap alatt elpusztították.

Dr. Márk László, a Pécsi Tudományegyetem Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet analitikai laborjainak vezetője, egyben a Gere Attila Pincészetével közös, szőlőmaggal és vörösborokkal kapcsolatos kutatások résztvevője így nyilatkozott a szőlő magját érintő kutatási eredményekről:

“Villányi vörösborokban vizsgáltuk a polifenolokat 2004-től. Ezek az anyagok védik a szív- és érrendszert, s mint kiderült, kettes számú cukorbetegségben csökkentik az inzulinrezisztenciát. Ezekben a polifenolokban található a híres rezveratrol is: erről a molekuláról bizonyosodott be először, hogy pozitív orvosbiológiai hatásokkal bír. Ezeknek a polifenolos komponenseknek köszönhető az ún. francia paradoxon is, vagyis az a tény, hogy annak ellenére, hogy a franciák sok zsíros ételt fogyasztanak, a szív- és érrendszeri betegségek kockázata és a megbetegedések száma náluk mégis viszonylag alacsony. A kutatások szerint mindez a kulturált vörösborfogyasztásra vezethető vissza, ugyanis a borból felszívódnak a polifenolok, és védik a szervezetet. Szőlőmagporok vizsgálata során végül ugyanazok a pozitív hatások igazolódtak, mint a bor polifenoljainál.”

A mag további, jótékony alkotóelemei közé tartozik a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén, mangán stb., amik a polifenolokkal együtt védik idegrendszerünket.

A rendelhető termékek átlagos összekészítési ideje 2-3 munkanap.
A megrendelések Budapesten személyesen átvehetők.
Szállítás esetén a csomagokat a Sprinter futárszolgálat szállítja vagy Foxpost automatába is kérhetők.
A termék információkat, összetevőket igyekszünk napra készen tartani, de minden igyekezetünk ellenére, esetenként nem tudjuk követni az esetleges gyártó általi módosításokat.
Kérjuk minden esetben felhasználás ellőtt olvassák el a terméken szereplő információkat. Az étrend kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
A termék képek illusztrációk, frissítésük folyamatos, előfordulhat más kiszerelés vagy korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és vonalkódja a mérvadó.