- Vonalkód: '9012501006550'
- Egységár: 630 Ft/
Barna nád kockacukor 500g
A nád valószínűleg már akkor is létezett Földünkön, amikor az emlősök még ki sem fejlődtek az evolúció során. Persze cukortartalma valószínűleg nem érte el a ma termesztett cukornádak 13%-os cukortartalmát, az már az ember hathatós beavatkozásának köszönhető.
Mindenesetre a dél-ázsiai népek és már az egyiptomiak is előszeretettel fogyasztották időszámításunk előtti évezredekben is a cukornád levét szirup formájában.
A nyers nádcukor nagy mennyiségben tartalmaz különböző vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek a feldolgozási módtól függően vagy megmaradnak a termékben, vagy nem. Ipari feldolgozás esetén vegyi anyagok használatával a végtermék nem nagyon különbözik a finomított répacukortól, a sárgás-barnás, vagy éppen sötétbarna szín nem a magas ásványi anyag tartalomnak, hanem az utólagos színezésnek köszönhető.
Létezik a cukornádnak vegyi anyagoktól mentes feldolgozási módja is, ahol a megtisztított és megmosott nádszárakból kipréselik a nedvet, majd a nedvességet kivonva belőle, a megmaradt száraz anyagot granulálják és zacskózzák, semmiféle tuvábbi kezelésnek nem vetik alá. Az így készült cukor kevésbé édes, nehezebben oldódik és jellegzetes karamellszerű ízzel bír. Ez utóbbi változat, ha biotermesztési területről származik, nevezhető természetes bio nádcukornak.
Az üzletek polcain mindenféle változata és kombinációja előfordul a fenti két kategóriának, figyelmes szemmel értő módon válogatva meg lehet azért találni azokat a nádcukor fajtákat, amelyek egészséges alternatívás kínálnak a vegyi anyagokkal feldolgozott répa és nádcukrokkal szemben. Amennyiben még bio termesztésből is származik, máris sokkal egészségesebb alternatívát tudunk kínálni az édességet szeretők asztalára. Ne felejtsük el azonban, bármennyire bio és bármennyire természetes összetevőjű, a cukor azért cukor marad, tehát mértékkel fogyasszuk ezt is.
FELHASZNÁLÁSA
Felhasználható mindenhol, ahol hagyonmányos cukrot használunk, porrá őrölve természetesen nem azt a behavazott feeling-et nyújtja, mint a fehér porcukor, de ez legyen a legkisebb veszteségünk. Kelt tésztákhoz is használható, az élesztőgombákat táplálja, karamellizálható (de önmagában is enyhén karamellizált íze van), linzerekhez, süteményekhez, lekvárokhoz, palacsintafélékhez, fagylaltokhoz, gyümölcslevekhez, teákhoz, és még sorolhatnám. Egyetlen ellenjavallat létezik, aki nem fogyaszthat cukrot, az ezt sem fogyaszthatja.
Érdekességképpen, mostanában a kávék reneszánszát éljük, mindenfélével felturbózott változatait megszámláni sem tudjuk. Egy sima presszókávé ízlés szerinti tejjel és természetes nádcukorral egy új egyedi ízélményt nyújt fogyasztóinak!
Próbáld ki bátran, nem fogsz csalódni, és máris vidáman indul a napod!
A megrendelések Budapesten személyesen átvehetők.
Szállítás esetén a csomagokat a Sprinter futárszolgálat szállítja vagy Foxpost automatába is kérhetők.
Kérjuk minden esetben felhasználás ellőtt olvassák el a terméken szereplő információkat. Az étrend kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
A termék képek illusztrációk, frissítésük folyamatos, előfordulhat más kiszerelés vagy korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és vonalkódja a mérvadó.